İZMİR / BORNOVA - Hayrettin Duran Anadolu Lisesi

FLIPP projesi kapsamında Kosova'daydık

Okulu müdürümüz Mustafa DÖNMEZ ve Proje koordinatörü İngilizce öğretmenimiz Feyza APAYDIN ÖZDEMİR, Erasmus + KA220 Flipping Learning Internationally In a Post Pandemic Era (FLIPP) projesi kapsamında 13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleşen Kosova hareketliliğine katılmışlardır. İlk aşamada Flipp projesi DLP (dijital öğrenme platformu) içeriği olarak hazırlanan 46 videonun sınıf içi etkinliklerinin anlatıldığı 8 videosu okulumuz öğretmenleri Feyza Apaydın Özdemir, Ayla Sevim, Melek Gültekin, Fatma Ay Bilgeer ve Ziyat Siyahkoç tarafından hazırlanmıştır. Sınıf uygulamaları ile örneklendirilen bu videoların yanında diğer tüm videoları izleyen öğretmenlerimiz eğitimlerini tamamlamışlardır. Örnek bir Biyoloji dersi dizayn edilerek Kosova hareketliliğinde örnek uygulama olarak paylaşılmıştır. Tüm ortak ülkelerden video hazırlayan ve eğitimlerini tamamlayan öğretmenlere sertifikaları takdim edilmiştir. Ayrıca 13-17 Mayıs 2024 tarihinde Portekiz hareketliliğinin ve 9-12 Eylül 2024 tarihinde Uluslararası konferansının yapılması planlanmış ve hazırlıklarına başlanmıştır. Pilot çalışma sonuçlarının tartışıldığı toplantıda uygulama sürecini kapsayan 6 aylık dönemin önemi üzerinde durulmuştur. Ayrıca Prizren şehrine yapılan kültür gezisi ile katılımcılar kültürlerarası paylaşımlarda bulunmuşlardır. Hareketliliğe katılmayan diğer proje ekip üyeleri toplantılara çevrimiçi olarak katılıp katkıda bulunmuşlardır.

29-11-202329-11-202329-11-202329-11-2023

Yayın: 29.11.2023 - Güncelleme: 29.11.2023 14:25 - Görüntülenme: 259